Diyanet Haber Koordinatörlüğünce il ve ilçelerden haber akışını hızlandırmak, alanda görev alan personelin gelişimine katkıda bulunmak ve haber akışında karşılaşılan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla "Diyanet Haber Eğitim Semineri" düzenlendi.

İstanbul İl Müftülüğü ve Fatih İlçe Müftülüğü iş birliğinde Fatih İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminer, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi Bünyamin Topcuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, "Haber niteliği taşıyan çalışmalarımızın en doğru şekilde muhatap kitlemize aktarılmasının önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

"Bir iletişim ahlakımız olmalı"

Yapılan çalışmaların sade bir dil ve doğru bir şekilde paylaşılması gerektiğini belirten İl Müftüsü Arpaguş, "Yaşadığımız çağ iletişim çağı. Bunun için günümüzn iletişim araçlarını kullanırken öncelikle bir iletişim ahlakı olmalı ve bu iletişim kanalları dikkatli kullanılmalı." diye konuştu.

Paylaşımlarda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Prof. Arpaguş, "Günümüz insanı sürekli görünür olmak istiyor. Bazı sosyologlar bunu 'teşhir çağı' olarak ifade ediyor. Bizim görünür olmak uğruna da böyle bir duruma düşmememiz gerekiyor." uyarısında bulundu.

Yapılan paylaşımlarda kurum aidiyetinin önemine işaret eden Arpaguş, "Gözlerin ve dikkatlerin üzerinde olduğu bir kurumuz. Kurumumuzun, ailemizin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak ve düşünerek görünür olmak ve paylaşım yapmak durumundayız." değerlendirmesinde bulundu.

"Diyanet Haber kurumumuzun her türlü sesi olma görev ve sorumluluğu ile hizmet vermektedir"

Müftü Arpaguş, "Kurumumuzun her türlü sesi olma görev ve sorumluluğu ile hizmet veren Diyanet Haber'in çok kıymetli idarecileri ve editörleri bizleri aydınlatmak üzere bugün buradalar. Bu seminerin hayırlara vesile olmasını diliyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet Haber Genel Koordinatörü Adil Elzerey; "Diyanet Haber Teşkilat Şeması", "Diyanet Haber İş Akışı" ve "Neden Diyanet Haber?" başlıkları altında katılımcıları bilgilendirdi.

Diyanet Haber Editörü Ramazan Arslantaş ise "İnternet Haberciliği", "Haberde Doğru Türkçe Kullanımı", "Haber Yazma Teknikleri" ve "Haber Fotoğrafı" konulu sunumlar yaptı.

İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, il - ilçe Diyanet Haber koordinatörleri ve sosyal medya sorumluları ile gençlik, aile ve dini rehberlik (ADRB), göç, engelli, bağımlılık, zekat koordinatörlerinin katıldığı program, yapılan sunum ve konuşmaların ardından soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan