Arnavutköy İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Arnavutköy Şubesi iş birliğinde Zeytin Dalı Harekatı ile terörden arındırılan Afrin’de yaşayan çocukların eğitim görebileceği Kur'an kursu hizmete açıldı.

Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden itibaren bölge halkına yardım eli uzatan Türkiye Diyanet Vakfı, insani yardımdan eğitime, gıdan giyeceğe, yakacaktan barınmaya kadar hayata dokunan her alanda savaş mağduru ailelere destek oluyor.

Bu doğrultuda çalışmalar yürüten İstanbul Müftülüğü ve TDV İstanbul Şubesi, “Her Evin Bir Yetimi Olsun, Her Ev Peygamber Efendimize Komşu Olsun” projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında Arnavutköy İlçe Müftülüğü din görevlileri ve hayırseverlerin desteği ile 100 yetim çocuğun eğitim göreceği "Cennet Tomurcukları 4-6 Yaş Kur'an Kursu" açıldı.

Açılış törenine Hatay İl Müftü Yardımcısı İrfan Açık, Arnavütköy İlçe Müftüsü Abdülkadir Boşal, Arnavütköy Şube Müdürü Habib Kaplan ve heyeti, Bölge koordinatörü Yusuf Keser, bölge yöneticileri, yerel müftüler ile bölge halkı katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan