İstanbul Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü (KAGEM) ile Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER) iş birliğinde gerçekleştirilen protokol kapsamında Müftülük personeline yönelik düzenlenen Ailede Din Eğitimi Programı (ADEP) kapsamında 10 haftalık ADEP Eğitici Eğitimi’ne katılan 33 gönüllü kursiyer için sertifika töreni düzenlendi.

Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesinde fiziki mesafe ve maske tedbirleri alınarak gerçekleştirilen sertifika takdim töreninde konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı; "Aile ve din eğitimi, belki de üzerinde en çok konuşulması gereken konulardandır.  Ailenin önemli olduğundan bahsedilmesine rağmen içerisini dolduracak şeyler maalesef yapılmıyor. Aile kurumunun maruz kaldığı tehditleri yok etmeye yönelik somut çalışmalar yapılmıyor. ADEP programlarının, hem ailenin önemi bağlamında hem de modern dönemde ailenin maruz kaldığı tehlikeleri bertaraf etme adına içi doldurulmuş adımlar olarak değerlendiriyorum." ifadelerini kullandı.

- Eğitimlerde öğrendiğiniz bilgileri ve elde ettiğiniz birikimleri sahaya aktarma vakti gelmiştir

Somut çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Müftü Maşalı; "Soyut değerlendirmeler, sloganik ve aforizmatik ifadelerle değil sahaya inen, alanın problemleriyle ilgilenen arkadaşlara ihtiyacımız var. Yapılan bu eğitimler sonucunda hangi problemlere ne şekilde yaklaşmak gerektiği noktasında bilgi birikim sahibi olan arkadaşların sorunlara el atma vakti gelmiştir." dedi.

Seminer çerçevesinde ortaya koyulan fedakarlıktan dolayı teşekkürlerini ifade eden Maşalı; "Rabbim yapacağınız hizmetleri hayırlı ve mübarek eylesin. Programımız aile ve ailede din eğitimi noktasında güzel hizmetlere vesile olsun." dualarıyla konuşmasını noktaladı.

YEKDER Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür ise İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı’ya, TDV KAGEM’e ve katılımcılara teşekkür ederek; "Ailede Din Eğitimi Programı bizim kıymet ve önem verdiğimiz bir çalışma. Hem dernek merkezimizde seminerler şeklinde uyguladığımız hem de Anadolu’da yaygınlaştırmaya çalıştığımız bir program oldu. Eğitimlerimiz, bu iş birliğiyle beraber İstanbul Müftülüğü bünyesinde farklı ilçelerde de yapılmaya çalışılacak." dedi.

Pandemi kapsamında uzaktan eğitim metoduyla seminerlerin devam ettiğini belirten Özgür; "Pandemi tedbirleri kapsamında çevrimiçi eğitime geçmek bizlere farklı imkanlar sağladı. Aile gibi bir kuruma din eğitimi başlığıyla yaklaşmanın ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu, başta annelerimiz olmak üzere babalarımızın veya anne ve baba adaylarının bu çalışmaya gösterdikleri ciddi ilgi neticesinde görmüş olduk." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, eğitime katılan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan