Ümraniye İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi iş birliğinde Zeytindalı Harekatı ile terörden arındırılan Afrin Racu Bölgesinde yaşayan çocukların eğitim görebileceği Kur’an kurslarına bir yenisi daha eklendi.

Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden itibaren bölge halkına yardım eli uzatan Türkiye Diyanet Vakfı, insani yardımdan eğitime, gıdan giyeceğe, yakacaktan barınmaya kadar hayata dokunan her alanda savaş mağduru ailelere desteğini sürdürüyor.

Bu doğrultuda çalışmalar yürüten İstanbul Müftülüğü ve TDV İstanbul Şubesi, “Her Evin Bir Yetimi Olsun, Her Ev Peygamber Efendimize Komşu Olsun” projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamında Ümraniye İlçe Müftülüğü din görevlileri ve hayırseverlerin desteğiyle 3 derslikten oluşan ve 50 yetimin eğitim görebileceği “Cennet Tomurcukları 4-6 Yaş Kur’an Kursu” açıldı.

Açılışa Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem Gül, İstanbul TDV Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yetim Koordinatörü Abdülhalik Selman, bölge yöneticileri, askeri yetkililer ve bölge halkı katıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan