İl ve ilçe müftülüklerince 4-6 Yaş Kur'an kurslarında ilk dönemi tamamlayan minikler için tören düzenlendi.

Kars

Kars İl Müftülüğü Hacı Abdülmecit 4-6 Yaş Kur'an Kursu’nda eğitim gören minikler, karne almanın sevincini yaşadı.

"Kısa Bir Mola" başlığıyla düzenlenen karne merasiminde konuşan İl Müftüsü Hamza Bayram, "Yavrularımızın ara dönem karne merasimine katılarak onların mutluluğuna ortak olmak bizleri çok mutlu etmiştir. 4-6 yaş kurslarımızda evlatlarımıza Kur'an-ı Kerim'i ve temel seviyede dini değerlerimizi öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim ve değerler eğitimi ile yetişmeleri ailelerinin onlara vereceği büyük bir imkandır. Bu hususta emeği geçen kurs hocalarımıza teşekkür ediyor, yavrularımızı ve ailelerini de göstermiş oldukları gayretten dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kars Karne 11

Minik öğrencilere karneleri ve hediyeleri Müftü Bayram tarafından verilerek program sona erdi.

Iğdır

Iğdır İl Müftülüğüne bağlı minikler, 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda "Dönem Sonu Karne Programı" gerçekleştirildi.

4 6 Yaş Karne Heyecanı 11

Miniklerin karne heyecanına ortak olan Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın 4-6 yaş Kur’an kursları geleceğe dair önemli bir yatırım olarak Diyanet’in markası ve yüz akı olmuştur. Kurum olarak çok önemsediğimiz 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın meyvelerini alıyoruz bugün. Kurslarımızda eğitim gören ve sayıları her geçen gün artan bu yavrularımız eğitime başladıkları ilk günden bugüne pek çok şeyi öğrendiler. Bizler hayatımızın her alanında olduğu gibi çocuklarımızın eğitiminde de Hz. Peygamberi örnek alıyor ve onun eğitim metoduyla onları yetiştirmeye gayret ediyoruz, Bu bilinçle işe temelden başlayarak 4-6 yaş Kur'an kurslarımızda çocuklara elif be’den önce  vatan ve bayrak sevgisi aşılıyoruz. Hamdolsun bugün gelinen noktada milletimizin kurslarımıza olan teveccühü de bizlerin hizmet aşkını artırıyor. Daha iyi bir eğitim sunmak için gayret ediyoruz. Bizler inanıyoruz ki eğitim bir gönül işidir. Bir çocuğun kalbine dokunmanın onu yetiştirerek geleceğe hazırlamanın hiçbir maddi karşılılığı olamaz. Yine de bu vesileyle yavrularımıza büyük emek veren başta Kur’an Kursu hocalarımıza, siz kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum. Karne heyecanı yaşayan yavrularımızı tebrik ediyor, başarılarının daimini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum." diye konuştu.

4 6 Yaş Karne Heyecanı 22

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği program, öğrencilere karne ve hediye dağıtımıyla sona erdi.

Yozgat

Yozgat İl Müftülüğüne bağlı olarak eğitim veren 4-6 yaş Kur'an Kurslarında karne heyecanı yaşandı.

İl Müftüsü Ali Gülden 4-6 yaş Kur'an Kurslarında öğrenim gören miniklerin karne törenine katılarak heyecanlarına ortak oldu.

Müftü Gülden sırasıyla Yimev, Gülaylar, Abdulhamithan,  Naciye Afet Şahin ve Merkez 4-6 yaş Kur'an kurslarını ziyaret ederek miniklerin karnelerini verdi.

İl Müftüsü Ali Gülden, öğrencilerin eğitiminde emeği geçen Kur'an kursu öğreticileri ile yardımcı personele ve desteklerini esirgemeyen velilere teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan