Küçükçekmece İlçe Müftülüğünce Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Sefaköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel’in açış konuşmasının ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar “104. Yılında Çanakkale’nin Hatırlattıkları” konulu bir sunum yaptı.

Programda Şeyhu’l-Kurra Mustafa Demirkan, Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için dua etti.

Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in “1915’ten Günümüze Şehitlerimiz” isimli tiyatro gösterisinin yer aldığı programda, şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi.

Ayrıca sabah namazı buluşmalarına devam eden gençler ile bu yıl hafızlık diploması alan öğrenciler arasında, Küçükçekmece Müftülüğünce düzenlenecek Bosna Hersek gezisi için de kura çekilişi yapıldı.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Özdoğanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Açcı, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden, Şeyhu’l-Kurra Mustafa Demirkan, ilçe protokolü, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Editör: Mehmet Çalışkan