2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla da 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayımlanmıştı.

Bu kapsamda Gönen İlçe Müftülüğü, "Yunus Emre ve Türkçe Yılı"nda Yunus Emre'nin kabrini ziyarete gelenlere Yunus Emre'nin Divanı’nı hediye etti.

Gönen İlçe Müftülüğü, ilçe sınırları içerisinde bulunan Yunus Emre’nin kabrini ziyarete gelenlere Yunus’un Divanı’nı armağan etti. 

Din görevlileriyle beraber hediye kitap dağıtımında bulunan Gönen İlçe Müftüsü Abdülhalim Erkoç, "700 yıldır insanların kalbinde şiirleriyle taht kuran, dillerinde de ilahileriyle yer bulan Yunus Emre'yi rahmetle anıyor ve eserini hediye edebilmekten de mutluluk duyuyorum. Yunus’un, Kur’an’dan ve hayattan aldığı ilhamla yazdığı şiirleri milyonlarca ferde hazine ve rehber olmuş birçok insana da ilahi hikmet ve ilahi aşkı aşılamıştır. Bugün onun mesajına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var." dedi.

Günümüz insanının yeni şartlarda yeni bakışlara muhtaç olduğunu belirten Müftü Erkoç, "Bu bakış açılarını Yunus Emre, Mevlana, Ahmet Yesevi, Yusuf Has Hacip gibi fikir dünyamızın baş aktörlerini okuyarak sağlayabiliriz." diye konuştu.

Erkoç, yapılan faaliyetlere destek sağlayan hayır sahiplerine ve din görevlilerine teşekkür etti. 

Yunus Emre kimdir?

Editör: Mehmet Çalışkan