Gönen İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Değerler Eğitimi ve Almanca Dili Öğretimi İş birliği Protokolü" imzalandı.

Protokol kapsamında Gönen İlçe Müftülüğü Fen Lisesi'nde değerler eğitimi, İmam Hatip Ortaokulu'nda ibadet esasları uygulamalı öğretimi, Çok Programlı Lisesi'nde ise Almanca dil eğitimi ile değerler eğitimi verilecek.

İmza töreninde konuşan İlçe Müftüsü Abdülhalim Erkoç, "Protokolle birlikte her hafta İlçe Vaizimiz Yavuz Çoban ile beraber derslere gireceğiz. Temel amacımız; milli ve manevi değerlerini özümsemiş, manevi ve ahlaki prensiplere uygun hayat süren ve bu ilkeleri yaşamı boyunca korumayı vazife bilen gençler yetiştirmektir. Onların duygu ve düşüncelerine sahih dini bilgiyle istikamet vermek, sosyal davranış algı ve alışkanlıkların Nebevi ölçülere göre edinilmesini sağlamak istiyoruz.” dedi.

Müftü Erkoç, “Öğrencilerimizin İslam dininin güzelliklerini, Kur'an ve Peygamberi mirası keşfetmelerini sağlamak, bu husustaki ilgi ve meraklarını diri tutmak istiyoruz. Dinle bağını koparmayan, kendi değerlerine sahip çıkan, Müslümanların dertlerine bigane kalmayan, duyarlı, ahlaklı bir kuşak hepimizin arzusudur. Ahlaki ilkelerimizi anlatırken referansımız İslam dininin temel prensipleridir.” diye konuştu.

Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Arslan ise çalışmalarından dolayı İlçe Müftülüğüne teşekkür ederek gerekli desteğin verileceğini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan