“Gülistan Gençlik Buluşmaları” bu hafta hayvan hakları gündemiyle yapıldı.

Son günlerde kamuoyunu sıkça meşgul eden hayvanlara yönelik şiddet haberleri, Gülistan Gençliği’nin de dikkatini çekti.

Basında yer alan hayvanlara yönelik şiddet ve işkence haberlerinin artmasına, gençler tepki gösterdi.

“Gülistan Gençlik Buluşması” hayvanlara merhametin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile başladı.

Ardından, İslam dininin yaratılan bütün varlılara yönelik emrettiği merhamet, Peygamberimizin (s.a.s.) hayatından örneklerle anlatıldı.

Hayvanlara yönelik şiddet konusunda gençlerin de görüşleri alındı.

Isparta Müftülüğü imam hatip öğrencilerine yönelik “İKRA” projesi başlattı

İl Müftüsü Bayram Şahin ve imam hatip lisesi müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıda, imam hatip öğrencilerine yönelik “İKRA” projesinin başlatılması kararı alındı.

Proje kapsamında yapılan ve imam hatipli öğrencilerin de katıldığı ilk program, Işıkkent İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Bayram Şahin, “Gençler sizler bizim için önemlisiniz. En başta aziz milletimiz olmak üzere bütün insanlığa İslam’ı anlatacak ve evrensel mesajını onlara taşıyacak olan sizlersiniz.” dedi.

Müftü Şahin şöyle devam eti:

“Gençler siz her şeye değersiniz. Çünkü sizler dinimizin, devletimizin, milletimizin geleceğisiniz. Unutmayın ki gelecek sizin ellerinizle şekillenecek. Bu da sizlerin gayreti ve kendinizi geleceğe en iyi bir şekilde hazırlamanızla mümkün olacaktır.

Sizlerin gerek akademik, gerek sosyal ve diğer alanlarda başarılarınızı artırmanız, iyi bir Müslüman ve kaliteli bir imam hatipli olabilmeniz için diyorum ki bizler her şeye varız.”

Ardından İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Süleyman Tekşen proje hakkında bilgi verdi.

Tekşen, “Hedefimiz imkânlar ölçüsünde, projeyi diğer okullara da yaymak ve yazarlarla okurlarını bir araya getirmek.” dedi.

“İKRA” projesine imam hatip lisesi ve ortaokulu öğrencileri dâhil oldu.

Projeye katılan öğrencilerin aralık ayından başlamak üzere mayıs ayına kadar her ay en az bir kitap okuması gerekiyor.

Programın sonunda aralık ayı için belirlenen “Bir Neslin Öncüsü: Mahmut Celaleddin Ökten” adlı kitap öğrencilere hediye edildi.

Yenişarbademli İlçe Müftülüğünden üniversite öğrencilerine konferans

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde yürütülen “Gençliğe Değer” projesi kapsamında Yenişarbademli İlçe Müftülüğünce üniversite öğrencilerine yönelik “Gençliğin Değeri ve Hz. Peygamber” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İlçe Müftüsü Mehmet Sabancılar gençlere: “Dünya ve ahirette mutlu olan, geleceğe umutla bakan ve Allah’ın rızasını kazanan bir genç olmak istemez misiniz?” diye sordu.

Müftü Sabancılar şöyle devam etti:

“Müslüman genç, inancı ve idealleri uğruna fedakârlık yapabilendir.

Bir milletin asıl zenginliği malı mülkü değil imanlı, samimi ve fedakâr gençleridir. Bu günün İbrahimleri, İsmailleri, Meryemleri, Alileri, Musabları, Aişeleri, Fatımaları sizlersiniz. Başta ülkemizin, ümmet-i İslam’ın ve insanlığın sizlere ihtiyacı var. Bu şuur ve inançla çalışan gençlere selam olsun.

Gençler! Müftülüğümüzün ve gönlümüzün kapıları sizlere her daim açık. Maddi, manevi her türlü sıkıntınızda rahatlıkla gelebileceğiniz bir eviniz var.”

Konferansın sonunda öğrencilere “Hz. Peygamber ve Gençlik” adlı kitap hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan