Isparta İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında engelli bireyler ve aileleri ile kahvaltıda buluştu.

Engelli bireylerin haftasını tebrik eden İl Müftüsü Bayram Şahin, "İmtihan için yaratıldığımız bu dünyada nasıl ki engelsiz olmak bir üstünlük sebebi değilse engelli olmak da bir eksiklik veya kusur değildir. Önemli olan, ruh ve gönüllerimizin engelli olmamasıdır. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: 'Allah sizin bedenlerinize ve dış görünüşlerinize değil kalplerinize bakar.' Bu hususta hepimize düşen, engelli kardeşlerimizi doğru anlamak ve onlara saygı göstermektir. Sorunlarına ortak olmak, hayatlarını kolaylaştırmaktır. Bütün imkanlardan faydalanabilmeleri için seferber olmaktır. Kardeşlerimizi üzecek sözlerden, hayatlarını zorlaştıracak davranışlardan kaçınmaktır. Unutmayalım ki hayatı birbirimize kolaylaştırdığımız ölçüde kamil mümin olabiliriz." şeklinde konuştu.

Program, engelli vatandaşlarla engelli din görevlilerinin duygu, düşünce ve temennilerini dile getirmeleri ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan