İl Müftüsü Bayram Şahin; “Milletimiz vekaletle kurban organizasyonunda çok duyarlı ve duygusal. Bu yüzden meslektaşlarımız vekaletle kurban organizasyonunu gönülden benimsemeli, vekâletle kurban organizasyonu bizlerin hem asli hem de manevi bir görevidir.” Dedi.

Türkiye Diyanet Vakfınca hazırlanan Sine vizyon gösteriminden sonra Diyanet İşleri Uzmanı Abdülkadir Bekiroğlu 2018 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu ile ilgili Tanıtım sunumlarını gerçekleştirdi.

Bekiroğlu “Türkiye Diyanet Vakfı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile 26 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenliyoruz. Vakfımıza emanet ettiğiniz kurbanları İslami usullere uygun şekilde keserek, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarına, savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelere ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Geçen sene 257 bin 789 adet vekaletle kurban kesimi yapılarak toplam 2 450 000 aileye et yardımı yapıldı.  Bu sene hedef olarak Yurt İçinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 farklı noktasında kurban kesimi yapılacak şekilde planlamalar yapıldı ve 275 000 vekaletle Kurban kesimi hedeflenmektedir” dedi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan