Isparta'da,  gençlere yönelik projeleri istişare etmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

İl Müftüsü Bayram Şahin'in ev sahipliğinde il müftülüğünde düzenlenen toplantıya imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokullarının müdürleri katıldı.

İl Müftüsü Bayram Şahin: “Geleceğimiz olan gençlerin yetiştirilmesinde kurumumuz olarak yapabileceğimiz her türlü katkı ve işbirliğine hazırız.” ifadelerini kullandı.

Müftü Şahin, gençlere yönelik yapılacak bütün çalışmalarda maddi ve manevi anlamda müftülük olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek bu okullardan mezun olan öğrencilerin bir kısmının ileride yine müftülüklerde görev alacağını, İslam’ın doğru bilgisini yine bu gençlerin taşıyacağını ve gençlerin hem mesleki hem de akademik başarılarını bu anlamda önemsediklerini söyledi.

Ardından lise ve ortaokulların müdürleri sırayla söz aldı.

Hacı Ahmet Ersöz İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Tamer Büyükkürkçü, il müftüsüne toplantıya ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederek bu şekilde güzel bir istişare ortamı oluştuğunu dile getirdi.

Toplantıda imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında “İkra” kitap okuma programının başlatılması ve programa katılan öğrencilerin ödüllendirilmesi kararı alındı.

Ayrıca 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik mesleki tatbikat konuları da istişare edildi. 

Gençelere yönelik projelerin masaya yatırıldığı böyle bir toplantının önemine dikkati çeken okul müdürleri ise müftülüğün kardeş kurum olduğunu ve kurumlar arasındaki iş birliğinin öğrencilerin başarısını artıracağını ifade ettiler.
  


 

Editör: Mehmet Çalışkan