Isparta İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde imam hatip öğrencilerine yönelik "İkra" isimli proje hayata geçirildi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce yürütülecek proje kapsamında, gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla üç ay boyunca kitap okuma programları, okur-yazar buluşmaları ve kitap tahlilleri gerçekleştirilecek.

Projeye katılım sağlayan öğrenciler, Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesi tarafından ödüllendirilecek.

Projenin tanıtım programında konuşan İl Müftü Yardımcısı Halil Taş, “Öncelikle projemizin adı Allah’ın ilk emridir. O’nun ilk emri olan ve 'Oku!' anlamına gelen 'İKRA' ile hayatı, kâinatı ve her şeyi okuyacağız. Dolayısıyla kitap okuyacağız. Bu projemizde imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarımızdan toplamda 60 öğrencimize her ay en az 1 kitap okutacağız. Böylece her öğrencimiz projemizin sonunda en az 3 kitap okumuş olacak. Şimdiden projeyi gençlik koordinatörlerimizi, din hizmetleri birimimizi, katılan öğrenci ve öğreticilerimizi tebrik ediyor, projemize öncülük eden İl Müftüsü Bayram Şahin hocamız başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere ilk kitapları hediye edildi.

Isparta İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen programa İl Müftü Yardımcısı Halil Taş, Müftülük personeli, gençlik koordinatörleri, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan