Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında, Gönen İlçe Müftülüğü gençlere yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Din görevlileri rehberliğinde ve koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek İlçe Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmalarda gençlerle bir araya gelen Gönen İlçe Müftüsü Abdülhalim Erkoç, "Baş döndürücü hızla değişen bir dünyada hâlâ insanın okuma ihtiyacı ilk sıralardadır. Herkes kendi ilgi, bilgi ve becerilerini geliştirecek keşfini yapmakla sorumlu olduğu gibi, kendinde olan cevheri de geliştirmek zorundadır. Okumanın amacı iyiye, güzele doğru değişim ve dönüşümdür. Köklü ve derinlikli bir kültüre sahibiz. Öncelikli hedefimiz dinine bağlı, ahlaki erdemlerle donanmış, dünyayı doğru ve çok yönlü okuyabilen, kültürlü bireyler yetiştirmektir. Hepimizin kendimize, ailemize, milletimize, ümmete ve insanlığa karşı sorumluluğu var. Bu nedenle önümüze çıkan dil, eğitim, bilgi ve donanım edinme fırsatlarını değerlendirelim. Okulda pek çok şey öğrenilir ama hayat okulunda daha çok şey öğrenilir.” dedi.

Gençliği bekleyen risklerden ve çözüm yollarından da bahseden Müftü Erkoç, "Gençlerden ricam müftülüğümüzün organize ettiği gençlik buluşmalarına ve dini sohbetlerimize devam ederek arkadaşlarını da davet etmeleri, sportif faaliyetler, halı saha maçları, piknik gibi aktivitelerle çeşitlenecek programlara katılmalarıdır. İlçe Gençlik Koordinatörümüz Uğur Türkay koordinesinde diğer din görevlilerimizle beraber gençlerimizi her türlü zararlı akıma kapılmaktan korumayı ve onların sahih dini bilgiyi edinmelerini amaçlıyoruz." ifadelerini kaydetti.

Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanan program, gençlere yapılan ikramla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan