Isparta Müftülüğünce düzenlenen “Biz Bir Aileyiz” konulu konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açış ve selamlama konuşmasını İl Müftüsü Bayram Şahin yaptı.

Müftü Şahin, “Bugün ‘Biz Bir Aileyiz’ başlığı altında bir aile toplantısı düzenliyoruz. Bu başlığı önemsiyor ve bu başlığa bir ad vermek istiyorum. Bu başlığın adı ‘Diyanet’tir. Bu başlık ile kastettiğimiz,  Diyanet ailesi, Diyanet çalışanı, Diyanet mensubu olmak demektir.” dedi.

Ardından “Biz Bir Aileyiz” temalı konferansını vermek üzere kürsüye gelen Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak şunları kaydetti:

“Diyanet olarak 150 bin kişilik bir aileyiz. Millet olarak 82 milyon, ümmet olarak 2 milyar, Hz. Âdem' in çocukları olarak 10 milyara yakın bir aileyiz.

Bizlerin, yani bu necip milletin aile gibi çok önemli bir değeri var. Bu değer sosyal medya ile çok şiddetli bir şekilde tehlike altındadır. Bu tehlike sadece sosyal medya ile değil, çeşitli medya programları ile de olmaktadır. Ümmet olarak bunlara dikkat etmeliyiz.

‘Aile nedir?’ diye sorduğumuzda Kur’an-ı Kerim, Duha suresi 8. ayette Peygamber Efendimize mealen, ‘Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi?’ buyuruyor. Yani aile demek zenginlik demek, bir iken iki olmak demek. Yine Bakara suresi 187. ayet-i kerimede mealen, ‘Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz.' Yani erkekler kadınların, kadınlar da erkeklerin birer örtüsüdür, elbisesidir. 'Örtü nedir?' diye soracak olursanız örtü insanın kusurlarını, eksiklerini gizleyen, kapatan demektir. Aile de tıpkı bunun gibidir.”

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, aileyi ayakta tutan değerler olarak tanımladığı "sevgi, saygı, sadakat, samimiyet, sabır, sohbet” gibi kavramları açıklayarak konuşmasını sonlandırdı.

Konferansa İl Müftüsü Bayram Şahin, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri,  din görevlileri, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan