İstanbul Sarıyer İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca yarıyıl tatiline girilmesi dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi.

Programa Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Göngören Vaizi Nimet Yılmaz, Kur’an kursu öğreticileri ve bir dönem boyunca Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenciler katıldı.

Program Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda dünya birinciliği bulunan Nuruosmaniye Camii İmam Hatibi Fatih Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sarıyer Müftülüğünün 2018 yılı çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, tamamlanan yarı dönemin hayırlara vesile olması ve bir dahaki dönemin Kur'an’ı okuma, öğrenme ve anlama açısından bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Kadıoğlu şöyle devam etti:  

“Sarıyer ilçemizde 2 bin 500 kişilik bir Kur’an kursu ailemiz var. Kur’an kursları Diyanet İşleri Başkanlığının önemli hizmet alanlarından biridir. Kurslarımız birer din eğitimi kurumu olmanın yanında eğitim sürecinde farklı fonksiyonlara da sahiptir. Huzur bulduğumuz arkadaşlıklar kurduğumuz mekânlardır. Yani milli birlik ve beraberliği pekiştiren, sevgi, saygı ve dostluk gibi bağları güçlendiren ve bir arada yaşama bilincinin oluşmasına katkıda bulunan eğitim yuvalarıdır. Bunun yanında kursiyerlerimiz dini bilgilerini tekrar etmekte, ibadet pratiklerini geliştirmektedirler. Ayrıca öğrencilerimiz Diyanet İşleri Başkanlığımızın eserlerinden yararlanarak sahih dini kaynaklara dayalı din eğitimi almaktadır.’’

Program Kur’an kursu öğrencilerinin bir dönem boyunca öğrendiklerini kısa kısa sergilemesi ve duygularını paylaşmasıyla devam etti.

Ardından Güngören Vaizi Nimet Yılmaz’ın “Cenneti Arayan Hanımlar” konulu konferansı başladı.

Yılmaz şunları kaydetti:

‘‘Kur’an kurslarına gelen kursiyerlerimiz öncelikle Kur’an öğrenmeyi, dini bilgilerini ve ezberlerini geliştirmeyi ayrıca yanlış bilgilerini düzeltmeyi hedeflemektedirler. Bunun yanında kursiyerler, pratik ihtiyaçlarını giderme amacındadırlar.

Diğer taraftan kursiyerlerimiz dini sosyalleşme mekânı olarak gördükleri kurslarımızda ev rahatlığını ve sıcaklığını bulmaktadırlar. Kurslarımızda dini eğitimin yanında sosyalleşme,  psikolojik sorunları paylaşma ve bunlara çözüm arayışı gibi insani özelliklerin de yaşanıyor olduğu bir gerçektir. Bu durum kursiyerlerimizin kurs zamanı dışında da görüşmelerini ve birbirlerinden haberdar olmalarını sağlamaktadır.”

Program dualarla tamamlandı.

Program sonunda katılımcılara Orman Genel Müdürlüğünün hazırladığı fideler ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan kitaplar hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan