Isparta İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferansa, Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Okudan konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program sala, ilahi dinletisi ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hafta kapsamında hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Açış ve selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Bayram Şahin, ‘ailenin toplumun en küçük parçası olduğunu, aile ne kadar güçlü olursa milletin ve devletin de o kadar güçlü olacağını’ söyledi.

Günümüzde boşanmaların artması ve aile kurumunun yıpranması sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası temasını ‘Peygamberimiz ve Aile’ olarak belirlediğini hatırlatan Müftü Şahin, İl Müftülüğü olarak hafta kapsamında çok sayıda program düzenlediklerini kaydetti.

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Okudan ise ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu konferans verdi.

İyaş Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa kurum amirleri, ilçe müftüleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansa katılanlara Diyanet İşleri Başkanlığınca hafta kapsamında hazırlanan ‘Cami ve Hayat’ isimli kitap hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan