Hafız Durmuş Çetmi, 1938 yılında Antalya İli Korkuteli İlçesinde dünyaya geldi. Hafızlık eğitimine çocukluk yıllarında Durmuş Ali Özokudan’dan alan Çetmi, bazı sebeplerden dolayı Hafızlık eğitimine devam edemedi, çobanlık yaparken Vekil İmam Hatiplik sınavına gerek Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Antalya İli Korkuteli İlçesine bağlı Küçükköy’de göreve başladı.

Hafızlığı tamamlayamasa bile Kur’an’ a hizmet etmeyi sürdürerek, birçok hafızın yetişmesine vesile oldu. 

25 yıl İmam-Hatiplik görevi yaptıktan sonra emekliye ayrılan Çetmi, “İmamın emeklisi olmaz” diyerek, günde 6-7 saat çalışarak hafızlığını 77 yaşında tamamladı ve 2015 yılında Antalya Gebizli Eğitim Merkezinde yapılan Hafızlık sınavında başarı gösterip Hafızlık Diplomasını almaya hak kazandı.

Şu günlerde bir sağlık problemi yaşayan ve aynı zamanda Atabey Müftüsü Durmuş Ali Çetmi’nin babası olan Hafız Durmuş Çetmi’yi, Isparta İl Müftüsü Sayın Bayram Şahin ve İl Müftü Yardımcısı Sayın Mevlüt Şahiner ziyaret etti. Müftü Şahin, Hafız Durmuş Çetmi’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek, kendisini örnek ve gayretli çalışmalarından dolayı tebrik etti. İl Müftüsü Bayram Şahin, 80 yaşında ki Hafız Durmuş Çetmi’ye Hafızlık Belgesini takdim etti.

Yapılan ziyaretten ve takdim edilen Hafızlık belgesinden dolayı son derece mutlu olan ve duygusal anlar yaşayan Hafız Durmuş Çetmi: “Sayın hocalarım bu nazik davranışınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah devletimizi daim eylesin, Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir mensubu olmaktan dolayı iftihar ediyorum, Köyümüz bir Hafızlar diyarıdır, 300’e yakın hafız yetişmiştir. Bizleri okutan hocalarımızdan, anne-babalarımızdan, Kur’an’a hizmet eden herkesten, hepinizden Allah razı olsun.” dedi.

Ziyaret, Hafız Durmuş Çetmi’nin hatıralarını anlatması ile sona erdi.


 

Editör: Mehmet Çalışkan