Şehzadeler İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce Manisa Celal Bayar Üniversitesinde eğitim gören öğrencilere yönelik Çanakkale gezisi düzenlendi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın, Çanakkale Tacettin Aslan İlahiyat Camii'nde üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Prof. Dr. Akın, ilahiyat öğrencisi olmanın önemine işaret ederek ilahiyat mezunu olmanın toplum nezdindeki karşılığına dair öğrencilerle sohbet etti.

Ardından öğrenciler şehitlikleri ziyaret etti, okunan hatimlerin duası yapıldı.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Erdinçli, “İlahiyat fakültesi öğrencilerimiz tarafından okunan hatm-i şeriflerin duasını Çanakkale şehitliğinde yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Furkan Yorgun ise geziden çok memnun kaldıklarını ifade ederek, “Ceddimizin tarihimizdeki en şanlı savaşlarından birini gerçekleştirmiş olduğu bu toprakları ziyaret ederek arkadaşlarımızla ‘1 hatim 30 genç 3 hatim 90 genç’ sloganı ile şehzadeler şehri Manisa'dan zaferler şehri Çanakkale'yi görüp ecdadımıza dua etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan