Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün açmış olduğu yarışmada Rize İmam Hatip Ortaokulu’nun "Kur'an Muhafızlarından Şehitlere Vefa" konulu projesi kabul edilerek uygulamaya konuldu.

Proje kapsamında Rize İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde hafızlığa hazırlık eğitimi gören Kur’an kursu öğrencileri tarafından Rize ve ilçelerinde yer alan şehit kabirleri ziyaret edildi. Kabirlerin başında Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi ve şehit yakınlarının acılarına ortak olunmaya çalışıldı. 

Gençlerin milli ve manevi duygularının oluşumunda önemli katkılar sağlayacağı amacıyla uygulanan projenin finali ise Erzurum’un Uzundere ilçesindeki Osmanlı şehitlerinin metfun bulunduğu Çağlayan Şehitliğinde gerçekleştirildi. Burada hafızların okuduğu hatim ve Uzundere İlçe Müftüsü Doğan Eygün’ün duasıyla program tamamlandı.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, "Milli ve manevi değerlerimizin başında gelen vatan ve şehitlik bilincinin gelişmesi için projeyi hazırlayan Rize İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerine ve hafızlık hazırlık sınıfında görev yapan din görevlilerimize, şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek amacıyla kabirleri başında hatim okuyan öğrencilerimize ve programlara katılarak ilgi gösteren tüm halkımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan