Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin akademik başarı, bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler ile millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimseyen ve koruyan bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla yürütülen "Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2021 Programı" proje başvuruları sonuçlandı.

ERDEM Destek 2021 programına okullardan yoğun ilgi gösterildi. Destek Programı kapsamında 1.108 imam hatip okulu başvuru yaptı.

Destek programına başvuru yapan 1.108 proje arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda, mevcut bütçe imkânları çerçevesinde 137 proje hibe desteği almaya hak kazandı.

Yunusemre Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’nun “Ahmet Yesevi İHO Erdem ile Sunar” projesi de başarılı 137 projeden biri oldu.

Proje kapsamında okulda Digital Atölye kurularak, öğrencilerin eğitici video içerikleri oluşturması beklenecek.

Öğrenciler, Digital Atölyede kamera kullanımı, kamera çekim tekniklerini öğrenerek kitap, zeka oyunları tanıtımı, akademik becerileri destekleme içerikleri oluşturacak.

Pandemi sürecinde öğrenciler eğitime katkıda bulunacak.

Editör: Mehmet Çalışkan