Iğdır Ulu Camide gerçekleşen yarışmaya il ve ilçelerden 24 öğrenci katılırken, Kurs öğreticileri ve öğrenci aileleri de yarışmacıların heyecanlarına ortak oldu. 

Erkek ve kız öğrenciler olmak üzere iki farklı kategoride ve yazılı sınav şeklinde gerçekleşen yarışmada, kız öğrencilerden ilimiz merkez Hanibaba Cami Kur’an Kursu öğrencisi Yaprak Ala, erkeklerden ise merkez Selahaddin Eyyubi Kur’an Kursu öğrencisi Osman Aktaş birinci oldu.

“Kur’an-ı Kerim Bizim Hayat Reçetemizdir” 

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşma yapan İl Müftü Vekili Muzaffer Marangozoğlu ”Sevgili öğrenciler; öncelikle bu yarışmaya katılarak göstermiş olduğunuz cesaretten dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Bizim gönlümüzde hepiniz birincisiniz. Biz bütün kurslarımızı ziyaret ettik. Allah’a şükür hepsi pırıl pırıl zeki öğrenciler. İnşallah buradaki öğrenciler içerisinde ileride çok yüksek makamlara gelecek olanlar var. Ama hangi makamlara gelirseniz gelin bu kurslarda elde ettiğiniz bilgilere ihtiyaç duyacaksınız. Çünkü din ve ahlak olmazsa elde ettiğiniz makamların hiçbir kıymeti olamaz. Bizim Kur’an Kurslarında gerçekleştirmek istediğimiz sadece Kur’an-ı Kerimi öğretmek değil, asıl gayemiz öğrendiğimiz Kur’an-ı Kerimi hayatımıza yansıtmaktır. Nasıl ki doktora gittiğimizde iyileşmemiz için reçete yazıyorsa, Kur’an’da bizim hayatımızı nasıl yaşayacağımızı, gözlerimizi, ellerimizi, ayaklarımızı, tüm organlarımızı Allah’ın rızası doğrultusunda nasıl kullanacağımızın reçetesidir. ”Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğreten ve öğrenendir”. Rabbim hepimizi bu yoldan ayırmasın” dedi.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere ve tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan