Iğdır İl Müftülüğü koordinesinde inşa edilecek olan Merkez Kız Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu için "Temel Atma Töreni" gerçekleştirildi.

Iğdır’da ilk defa yapılacak olan kız hafızlık Kur’an kursunun temeli dualarla atıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, "Allah için yola çıktıktan sonra yollar açılıyor. Önemli olan yola çıkmanız. Burada inşallah dinini bilen, ailesine, vatanına saygılı güzel insanlar yetişecek. Ne mutlu bu gençliğe hizmet edenlere. Derdimiz hizmet etmek. Dinimize, milletimize hizmet etmekten Rabbim bizleri ömrümüzün sonuna kadar ayırmasın. Rabbim kursumuzun yapımında emeği geçenlerden razı olsun." dedi.

Ardından konuşan Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, "Anadolu irfanıyla yetişen, ilim, irfan ve ahlak sahibi nesilleri bu topraklardan eksik etmesin. Rabbim bu ülkenin dirliğine, birliğine, bütünlüğüne kaza bela vermesin." diye konuştu.

Temeli atılan kurs hakkında bilgi veren İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, "Bugün serhat şehrimiz Iğdır'da unutulmaz bir gün yaşadık. Uzun zamandan beri eksikliğini yaşadığımız 7 katlı, 86 yataklı kız hafızlık Kur'an kursumuzun temelini atmış bulunmaktayız. İslam'ı hakkıyla temsil edecek, hakka hakikate adalete ve fazilete çağıracak, güzel nesillerimizin yetişeceği kursumuzu inşallah bir sene içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz.  Yer tahsisinde, projesinde, temel atma törenimizde emeği geçen hayırseverlerimize, Iğdırlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Temel atma töreni, yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan