Iğdır Müftülüğü ile Iğdır Üniversitesi gençlere yönelik çalışmaları birlikte yürütecek

İl müftülüğü ile ilahiyat fakültesi iş birliğinde düzenlenen tanışma kaynaşma etkinliğinde, 2018-2019 eğitim öğretim yılı ilahiyat hazırlık sınıfı öğrencileri bir araya geldi.

İlahiyat fakültesi ve il müftülüğünün gençlere yönelik müşterek yapacağı faaliyetlerin değerlendirildiği etkinliğe Iğdır İl Müftüsü Mustafa Tekin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü İsmail İpek, il müftü yardımcıları, akademisyenler, müftülük personeli, din görevlileri ve ilahiyat fakültesi hazırlık sınıfı öğrencileri katıldı. 

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından bir konuşma yapan Müftü Mustafa Tekin öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Tekin şunları kaydetti:

"Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, eğitimi ve akademik kadrosu ile kaliteli bir fakültedir. Üniversitede görev yapan Arap ülkelerinden gelen hocalarımızdan faydalanarak kendinizi çok iyi geliştirmelisiniz. Arapça, Kur’an-ı Kerim’in dilidir. Arapçayı ve Kur’an-ı Kerim’i güzel bir şekilde öğrenirseniz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer kurumlarda çok güzel yerlerde görev alabilirsiniz.  Bizler de müftülük olarak eğitiminiz boyunca karşılaşacağınız her türlü problemde sizlerin yanında olarak, başarılı olmanız için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye hazırız.”

Iğdır Müftülüğü İlahiyat Fakültesi birincisini umre ile ödüllendirecek

Müftü Tekin konuşmasının devamında ilahiyat öğrencilerine bir de müjde verdi. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde ilahiyat hazırlık sınıfları arasında birinci olan öğrenciyi umre ile ödüllendireceklerini söyledi.

Program sonunda 2017-2018 yılı hazırlık sınıfında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi yapıldı.

Ayrıca tanışma toplantısına katılan bütün öğrencilere de Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan