Diyanet İşleri Başkanlığınca din görevlilerinin okuma, yorumlama ve müzakere faaliyetlerinin geliştirilerek devam ettirilmesi ve din hizmetlerinde verimliliğin artırılması amacıyla hayata geçirilen "Oku-Yorum" projesi kapsamında Iğdır’da din görevlileri bir araya geldi.

Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda Ocak ayı kitap müzakeresi için buluşan din görevlileri, TDV tarafından Suriye’deki çocuklar için başlatılan yardım kampanyasına destek oldu.

Din görevlileri “YETİM” yazıp 5601’e SMS mesaj göndererek İdlib’de çadır kentlerde yaşayan çocuklar için bağışta bulundu.

- İnsanlık ötelenemez, iyilik tehir olamaz

Duyarlı davranışlarından dolayı din görevlilerini tebrik eden İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, “Suriye’nin İblib bölgesinde çadır kentlerde yaşayan sivil vatandaşların çetin kış şartları altında yaşam mücadelesi vermektedir. Özellikle çocuklar donma tehlikesi geçirmektedir. Bu bir insanlık dramıdır ve hiçbir vicdan buna sessiz kalmamalıdır. İnsanlık ötelenemez, iyilik tehir olamaz. İyiliklerde yarışın. Yetimler üşürse biz ısınamayız. Fakirler açsa biz tok olamayız. İnsan insanın kurdu değil ümidi ve imkanı olmalıdır. Gözü yaşlı, gönlü dualı nice biçarelere ulaşmalıdır.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan