Iğdır Valiliği tarafından anneler günü dolayısıyla hazırlanan "Asırlık Anneleri Ziyaret" programı kapsamında, İl Müftüsü Mustafa Tekin ve Müftü Yardımcısı Muzaffer Marangozoğlu, 101 yaşındaki Hizar Erzurum’u evinde ziyaret etti. 

Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün selamlarını Hizar anneye ve ev halkına ileten Müftü Tekin, Valilik ve Müftülük tarafından hazırlanan hediyeleri takdim etti.

Ziyaret esnasında Hizar anne ile bir müddet sohbet eden Müftü Tekin, anneler günü vesilesiyle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek; "Hizar annenin şahsında bütün annelerimizin gününü tebrik ediyorum. Bizim için anne sevgi, ilgi, rahmet ve şefkat kaynağıdır. Anne yardır, vatandır. Annenin bakışı, sözleri, yüreği ve ayağının bastığı her yer cennettir." ifadelerini kullandı. 

Tekin; "Hizar anne artık İl Müftülüğümüzün annesidir. Onu devamlı ziyaret edecek ve ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren 101 yaşında 8 çoçuk ve 56 torun sahibi Hizar Erzurum ise "Yaşamım boyunca çok çalıştım, az yedim. Siz de öyle yapın." diyerek sağlıklı bir hayat için tavsiyelerde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan