Rabbimiz Celle Celâluh Zümer suresinin 73. ayet-i celîlesinde buyurur:

“Rablerine karşı gelmekten sakınanlar ise, bölük bölük cennete sevk edilir, oraya varıp da kapıları açıldığında bekçileri onlara: Selam size! Tertemiz geldiniz. Artık ebedî kalmak üzere girin buraya, derler.” (Zümer, 39/73)

Dünyada iken her yaptığı, ettiği işlerin, söylediği sözlerin hesâbını bir gün muhakkak Rabbinin huzûrunda bir bir vereceğine inanarak yaşayanlar;

“İnsan hiçbir söz söylemez ki yanında gözetleyen yazmaya hazır bir melek bulunmasın.” (Kâf, 50/30) âyeti mûcibince, insanın ağzından çıkan her sözü kaydeden bir bekçi, bir muhâfız melek olduğunun bilincinde olarak davranan ve yaşayanlar için Rabbimiz cennetlerin kapılarını ardına kadar açmıştır. Allâh (c.c.) hesabı verilebilecek, hesabını verebileceğimiz sorumlu, şuurlu, izzetli ve rızâ-i ilâhî istikametinde bir hayatı yaşayabilmeyi bütün mü’min kullarına nasîp eylesin.

Yine Kur’an; muttâkî olanların, takvâ sahibi, Allah’tan hakkıyla korkarak ve O’nu gereği gibi severek yaşayanların gruplar hâlinde cennetlere sevkedileceğinden bahseder. Tanıdığımız bir cümle ile, “Size selâm olsun!” diye karşılanacağımızı, “Ne güzel yaşadınız siz, ağzınızdan yalan bir söz çıkmadı, ellerinizden kimse zarar görmedi, dilinizden kimse incinmedi, ne güzel ahlâklı insanlar idiniz, ne dürüst tüccarlar, sanatkârlar idiniz, ne ahlâklı, izzetli işveren, işçi, patron ve emekçiler idiniz, ne vaktine, saatine dikkatli memurlar idiniz, dersine değil dakikalar, saniyeler gecikmeyen öğretmenlerdiniz, vazîfesini bihakkın edâ eden hocalar idiniz, siz ne güzel insanlar idiniz… Girin, “Fedhulûhâ hâlidîn! Ebediyyen, temelli kalmak ve bir daha aslâ çıkmamak üzere sizin için hazırladığımız cennetlere.” diye meleklerin sesleneceğini bize anlatır.

Zümer sûresinin 71. ayet-i celîlesinde Rabbimiz küfredenleri de anlatır ve buyurur ki

“O küfredenler, bölükler halinde cehenneme sürülür. Nihayet oraya geldikleri zaman kapıları açılır, bekçileri onlara: Size, içinizden Rabbinizin âyetlerini okuyan ve bugüne kavuşacağınızı ihtar eden peygamberler gelmedi mi? derler. "Evet, geldi." derler ama azap sözü kâfirlerin üzerine hak olmuştur.” İşte bunlar için

“Onlara: İçinde ebedî kalacağınız cehennemin kapılarından girin; kibirlenenlerin yeri ne kötü! denilir” buyurulur ve hemen ardından işte şu yukarıda zikrettiğimiz Zümer sûresinin 73. ayetinde Rabbimiz cennet ehlini anlatır. Cennet ehli müminlerin;

“Onlar: Bize verdiği sözde sadık olan ve bizi, dilediğimiz yerinde oturacağımız bu cennet yurduna vâris kılan Allah'a hamdolsun. İyi amelde bulunanların mükâfatı ne güzelmiş! derler.” Tarzındaki şâhitliğini, îtirâfını beyân buyurur.

Rabbimiz, meleklerin cennetin kapısında mü’minleri karşılayıp da “Sizler ne güzel insanlardınız, ne güzel yaşadınız, artık sizler için hazırlanmış olan bu cennetlere dilediğiniz kapıdan girin, selâm olsun size.” diyecekleri muttakî bir hayatı yaşamayı bizlere nasîb eylesin.