Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Dernek başkanı ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın konuşmaları ile devam etti.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, temeli atılan Kur’an Kursunun arsasını iki hayırsever vatandaşın bağışladığını, bir hayırseverin ise kayın babası adına kursun kaba inşaatının yapımını üstlendiğini belirtti. 

Kavillioğlu, İslam tarihinde Kur’an eğitiminin ilk yapıldığı yerin Darü’l-Erkam olduğunu, Medinelilere İslam’ı öğretmekle görevlendirilen Mus’ab bin Umeyr’in Medine’ye vardığında, Sa’d bin Muaz’ın iki evinden birisini hazreti Mus’ab’ın şahsında Kur’an hizmetine tahsis ettiğini, Sa’d bin Muaz’ın vefatında ise, Peygamber Efendimizin cenazesine yetişmek için acele ettiğini, sahabe tarafından sebebi sorulduğunda ise “Eğer geç kalsaydım, Hanzala bin Amir gibi cenazesini melekler yıkayacaktı. Ben yıkamak ve namazını kıldırmak istediğim için acele ettim.” dediğini ifade etti. 

Müftü Kavillioğlu, “Bizler de Kur’an’ın okunmasına, okutulmasına ve öğretilmesine maddi manevi desteğimizi sürdürürsek ahirette karşılığını alacağımıza inanıyoruz. Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah tamamlandığında çok güzel bir eseri Altınözümüze kazandırmış olacağız.” dedi. 

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygun’un konuşmasının ardından, Hatay İl Müftüsünün yaptığı dua, getirilen tekbirler ve kesilen kurbanlar ile Kur’an Kursunun temeline ilk harç atıldı.

Temel atma törenine Altınözü Kaymakamı Bülent Uygun, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Altınözü İlçe Müftüsü Abdüssamet Pat, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan