Mevlana Celaleddin-i Rumi, vuslatının 748'inci yıl dönümünde anılıyor.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vefatının 748'inci yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlenen adreslerden biri de Hatay oldu.

Hatay İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Beyazıd-ı Bestami Erkek Öğrenci Yurt Müdürlüğü iş birliğinde "Mevlana'yı Anma Programı" düzenlendi.

Beyazıd-ı Bestami Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, "Mevlana'da temel ilke Allah'ın ve Resulünün ilkelerini insanlara anlatmaktır. Bu cümleden olarak, ben sağ olduğum sürece yüce Kur'an'ın kölesiyim, bendesiyim. Muhammed Mustafa'nın (s.a.s.) yolunun yolcusuyum. Her kim bundan başka benden bir şey ifade ederse, ben ondan ve ifade ettiği şeyden uzağım." dedi.

Mevlana'nın öğütlerinden örnekler sunan İl Müftüsü Bilgili, "Mevlana Kur'an ve sünnetin insanlık tarafından güzel bir şekilde yaşanmasını öğretti. Halk içinde Hak'la beraber olmayı, Hak'tan alıp halka vermeyi bize öğretti. Dolayısıyla iyi kulluğun, iyi mümin olmanın ana kodlarını en güzel bir şekilde mesnevisinde bizlere öğretti." diye konuştu.

Yurt Müdürü Ali Budanur ise Mevlana'yı yad ederek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, Tasavvuf musikisi konseri ve sema gösterisiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan