Hatay’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen "Habib-i Neccar’ı Anma Etkinlikleri" kapsamında İl Müftülüğü tarafından Merkez Habib-i Neccar Camii'nde vaaz ve Kur’an ziyafeti programı düzenlendi.

 Burada cemaate hitap eden İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İhlas suresini okudu ve "tevhidin, Allah'ı birlemek ve Allah'ın belirlediği yerde durmak" olduğunu dile getirdi.

"Tevhidin, Allah'ı öncelemek ve önemsemek olduğunu" söyleyen Müftü Kavillioğlu şöyle devam etti:

“Tevhit, yaşamın anlam ve amacıdır. Tevhitten kopuş anlamsızlığın ve hiçliğin girdabında helake düşmektir. Tevhitle tahsis edilmeyen hayatlar merduttur. Tevhit Allah'ı birlemektir, tüm hesaplamalarda Allah'ı hesaba katma mecburiyeti vardır. Dik duruşun membaı ve  varoluşun mayası tevhittir. Tevhit, hayatın tamamını Allah'a tahsis etmektir. Dinin temeli olan tevhit esasının ilk tebliğcisi, şüphesiz insanlığın atası Hz. Âdem’dir. Habib-i Neccar Hazretleri de tevhit uğruna canını feda etmiş, şehit olmuş bir Kur’an kahramanıdır.” 

Yatsı namazının ardından Kur’an-ı Kerim ziyafetiyle devam eden program, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yapmış olduğu dua ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan