Hatay Müftülüğü ile 15 Temmuz Derneği iş birliğinde okunan 251 hatm-i şerifin duası, her ayın 15’inde düzenlenen programla yapılıyor.

Bu kapsamda 15 Temmuz Derneği ve Hatay İl Müftülüğünün iş birliğinde tüm şehitlerimiz için hatim programı düzenlendi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, din görevlilerinin okuduğu mevlid-i şerif, ilahi, kaside ve kısa surelerle devam etti.

Ardından Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu şehitlik mertebesiyle ilgili kısa bir sohbet yaptı.

“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın, bilakis onlar diridirler; Allah'ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar.” ayetini okuyarak sözlerine başlayan Kavillioğlu, tarihte ve günümüzde ülkemize, devletimize, bayrağımıza göz dikenler olduğunu ama bu milletin hiçbir zaman buna izin vermediğini ve vermeyeceğini vurguladı.

15 Temmuz darbe girişiminde de Türk milletinin hainlere dur dediğini dike getiren Müftü Kavillioğlu, bu uğurda da 251 şehit verildiğini ve 2000’den fazla kişinin de gazi olduğunu hatırlattı.

Kavillioğlu, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere canlarını feda eden tüm şehitler için okunan 251 hatime ilave olarak yatılı Kur’an kurslarında da hatimler okunduğunu söyledi ve şu hadis-i şerifi paylaştı:

“Cennete giren hiç kimse dünyaya geri dönmek istemez, yeryüzünde olan her şey orada vardır. Ancak şehit böyle değil. O, mazhar olduğu ikramlar sebebiyle yeryüzüne dönüp on kere şehit olmayı temenni eder.”

Program Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı hatim duasının ardından sona erdi.

Programa Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan