Kırıkhan Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş gurubu Kur'an kurslarında eğitim gören öğrenciler, yıl sonu dolayısıyla düzenlenen "Âmin Alayı"nda buluştu.

Mehter gösterisiyle Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Şehitleri Ulu Camii önünde son buldu.

Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitleri Ulu Camii önünde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Burada katılımcılara hitap eden İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, hem dinî hem de millî ve kültürel anlamda çok iyi bir şekilde eğitmemiz lazımdır. İşte bizler de bu minval üzerine Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde Kırıkhan’da 4-6 yaş Kur’an kurslarında bir rekora imza attık. Bu faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz inşallah. Bugün bu faaliyetimiz için başta 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğreticilerimizi ve velileri tebrik ediyorum. Tebrik ediyorum, çünkü yavrularımıza bir anne şefkati ile davranıp çok güzel bir ortam hazırlamışlar. Tebrik ediyorum, çünkü unutulmuş bir geleneğimizi 'âmin alayı'nı icra ederek hatırlamamıza vesile oldular.” dedi.

Program, 4-6 yaş gurubu Kur’an kursu öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerin ardından sona erdi.

"Âmin Alayı" etkinliğine Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, kurum amirleri, Kur’an kursu öğretici ve öğrencileri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan