Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelindeki kız Kur'an kursları arasında düzenlenen "Hafızlık Yarışması Türkiye Finali" Hatay'da yapıldı.

Hatay İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışma finaline, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz katıldı.

Bu tür yarışmaların gençleri teşvik ettiğinin altını çizen Yılmaz, "Bin 700 civarında kursta, 6 bin 100 öğreticiyle yaklaşık 80 bin hafız yetiştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Finalin açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ise "Kurulduğu günden beri birçok medeniyete, dile, dine ev sahipliği yapmış olan Hatay'ımız, halen bu vasfını bir zenginlik olarak sürdürüyor. Bu kardeşliğin ve birlikte yaşama kültürünün temelinde, tarihten bu tarafa gelen izlerin olduğunu ifade etmeliyim. Bunların başında tevhid akidesinin sembol ismi Habib-i Neccar hazretleri geliyor. İnancı ve değerleri uğruna canını feda eden, manevi muhafızımız Habib-i Neccar'ın gölgesinde böyle bir yarışma vesilesiyle bizleri bir araya getiren Rabbimize şükürler olsun." diye konuştu. 

Anadolu'daki ilk cami ve ilk minarenin, İslam'ın ve imanın şiarı olarak Hatay topraklarında yükseldiğini anımsatan Müftü Bilgili, "Sahabenin ayak izleri üzerine inşa edilen bu şehir, o tarihten günümüze kadar okunan her ezanla, huzurun ve bereketin kaynağı olmuştur. Ve ebediyete kadar da olmaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye genelinde illerde ve bölgelerinde birinci olan Kur'an kursu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışma sonucunda yarışmaya Bursa'dan katılan Hümeyra Güneş birinci olurken Samsun'dan Feride Betül Kırbıyık ikinci, Afyonkarahisar'dan Meryem Adırbelli ise üçüncü oldu. 

Yarışma dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ile sona erdi.  

Editör: Mehmet Çalışkan