Hatay İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan yardım malzemeleri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere düzenlenen törenle İdlib’e uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen "Bir Mont, Bir Bot" kampanyasına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirten İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, "Yardım kampanyamıza destek veren Hataylı hayırsever vatandaşlarımız ile din görevlisi ve TDV gönüllüsü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca Mekke ve Medine’deki ihtiyaç sahipleri için Anadolu’dan yola çıkan Sürre alaylarının İstanbul Harem’den Haremeyn’e gitmek üzere yola çıktığı gün olan Regaib Kandili'nde yardım tırımızı yolcu etmek ayrı bir güzellik oldu." dedi.

"Veren elin alan elden üstün olduğu" hadis-i şerifini hatırlatan İl Müftüsü Bilgili, "Rabbim bizleri veren el yapmış, bundan daha güzel bir haslet olamaz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftü Yardımcısı İrfan Açık'ın yaptığı dua ile yardım malzemelerini taşıyan tır, Suriye'ye doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan