Hatay İl Müftülüğü ile Hatay Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde iftar programı düzenlendi.

İftardan önce başlayan programda Hatay İl Müftü Yardımcısı İrfan Açık ve Antakya Habib-i Neccar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Halil Sağlamoğlu Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Kur’an tilavetinin ardından Hatay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı, huzurevi sakinlerine hitaben kısa bir konuşma yaptı.

İl Müdürü Sandıkçı, iftar programından duyduğu memnuniyeti dile getirerek İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’na ve beraberindekilere teşekkür etti.

Sonrasında söz alan Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise şunları kaydetti:

"Beli bükülmüş yaşlılarımız olmasaydı Allah bir damla rahmetini vermezdi"

“Ramazan ayında böyle güzel bir akşamda siz büyüklerimizle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Bizlere bu güzel ortamı hazırlayan başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz olmak üzere huzurevi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Siz büyüklerimiz, bizim için önemlisiniz. Peygamberimiz Efendimiz (s.a.s.) yaşlılara saygıyı ve hürmeti emretmiştir. Bizler de bu saygının icabı buradayız. Sizlerle hasbihal etmek, birlikte dua etmek ve sizlerle birlikte iftar açmak için burada bulunuyoruz. Dünya hayatı bir imtihandır. İnsanoğlu, doğumundan ölümüne kadar sürekli imtihan olunur. Bu ay Kur’an ayıdır, bu ay oruç ayıdır, bağışlanma ayıdır, bereket ayıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.s.): ‘Beli bükülmüş yaşlılarımız olmasaydı, Allah bir damla rahmetini vermezdi.’ buyurur. Bugün semadan rahmet iniyorsa sizin gibi amcalarımızın, teyzelerimizin duaları hürmetiyle. Bu mübarek günlerde ülkemiz için,  âlem-i İslam için, dünyamızın huzur ve sükûnu için bol bol dualar edelim. Tuttuğunuz oruçların ve ettiğiniz duaların kabul olması temennisiyle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum.”

Konuşmaların ardından okunan ezanla birlikte hep birlikte oruçlar açıldı.

Hatay İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Okuyucu tarafından yapılan yemek duasının ardından huzurevi mescidinde kılınan akşam ve teravih namazlarıyla program sona erdi. 

İftar programına İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Hatay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sandıkçı, kurum personelleri ve huzurevi sakinleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan