Arsuz İlçesi Gökmeydanı Mahallesi’nde yaşayan hayırsever Hacı Mehmet Ergün ile Arpaçiftliği Mahallesi'nde yaşayan hayırsever Gani Yılmaz, din hizmetlerinde kullanılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) arsa bağışında bulundu.

Arsa bağışını Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden TDV Arsuz Şubesi Başkanı ve İlçe Müftüsü Mehmet Sain, her iki hayırsevere de teşekkür ederek şöyle konuştu:

“Türkiye Diyanet Vakfı hayırsever vatandaşlarımızın bu gibi bağışlarını yörenin ihtiyaçlarını gözeterek en verimli şekilde din hizmetlerinde kullanarak vatandaşlarımızın istifadesine sunmaktadır. Dinimiz bizlere hayır işlerinde harcanan malın azalmadığını öğretmektedir. Rabbimizin Hadid Suresi'nde açıkça bildirdiği gibi: ‘Kim Allah’a güzel bir borç verirse, Allah bunu fazlasıyla öder. Ayrıca ona pek değerli bir ödül de vardır.’ Hayır işinde verilen de yapılan da ahiret için yatırımdır. Biz Müslümanlar dinimizden öğrendiğimiz şekilde malımızı Allah yolunda iyilik için kullanmalıyız."

Tüm hayırseverleri böylesi anlamlı bağışlarda bulunmaya davet eden Müftü Sain, Türkiye Diyanet Vakfı Olarak Hacı Mehmet Ergün ve Gani Yılmaz'a teşekkür ederek “Sadaka-i cariye olan bu hayırlarının Allah katında kabullerin en güzeli ile kabul olmasını temenni ederim.” dedi.

İlçedeki Türkiye Diyanet Vakfına yapılan ilk bağış olma özelliği taşıyan Gökmeydan Mahallesindeki arsaya cami, müftülük külliyesi, Kur'an kursu ve lojman yapılmasının planlandığı bildirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan