“Zoru Başaranlar”

Hatay Müftülüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Hatay İl Müdürlüğü iş birliğinde Mustafa Kemal Üniversitesinde eğitim gören öğrencilere yönelik “Zoru Başaranlar” konulu konferans düzenlendi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Programın açılışında konuşan KYK İl Müdürü İhsan Yılmaz, salonu dolduran üniversite öğrencilerine teşekkür etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu öğrencilere “Beş şey gelmeden önce beş şeyin kıymetini biliniz: Hastalık gelmeden önce sıhhatin, yaşlılık gelmeden önce gençliğin, fakirlik gelmeden önce zenginliğin, meşgûliyet gelmeden önce boş vaktin, ölüm gelmeden önce hayatın.” hadis-i şerifini hatırlatarak başladı. 

İl Müftüsü Kavillioğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“İlkokulda okuduğum dönemden başlayarak eğitim hayatım zorluklarla geçti. Hayat bir imtihandır. Hayatımızda karşılaştığımız zorluklar ancak azim ve çalışma ile aşılabilir. Başarı ardından gelecektir. İslam’ın ilk emrinin “Oku!” olduğunu, Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.” ve “İlim Çin’de de olsa alınız.” buyurduğunu unutmayınız. Sadece okul yıllarında değil okul bittikten sonra da okumaya, araştırmaya ve kendinizi geliştirmeye devam ediniz. Yine Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bu konuda ‘İki günü birbirine eşit olan ziyandadır.’ buyurmaktadır.”

Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun konuşmasının ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

KYK İl Müdürü İhsan Yılmaz’ın Müftü Kavillioğlu’na plaket takdimi ile program sona erdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan