Hatay İl Müftülüğünce, ilde ve ilçelerde gençlere yönelik yürütülen faaliyetlerin değerlendirilmesi amacıyla istişare toplantısı düzenlendi.

İl ve ilçe müftülükleri gençlik koordinatörleri ile KYK yurtlarında manevi danışman olarak görev alan personelin katıldığı toplantı, İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, şunları kaydetti:

“Gençlik milletimizin geleceğidir, hepimizin gözbebeğidir. Gençler için sarf edilen her mesai değerlidir, kıymetlidir. Elbette İslam’a hizmet ederken her türlü gayreti göstermeliyiz. Ama gençler için özel zaman ve vakit ayırmalıyız. Onlar için özel gayret içerisinde olmalıyız. Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımızın, ‘Gençliğe Değer’ projesi ayrı bir önem arz etmektedir. Muhterem Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız, bu projenin hayata geçmesi için özel gayret göstermektedir. Bu projede her din görevlisi en az on gençle meşgul olacak, onlara maddi manevi destek olacak, onların iyi yetişmesi için gayret edecek. Onun için ‘Gençliğe Değer’ projesi çok önemlidir.”

Toplantıya Hatay İl Müftü Yardımcısı Nazife Sağlamoğlu, İl Müftülüğü personeli, İl ve ilçe müftülüklerinde görev yapan gençlik koordinatörleri ve KYK yurtlarında görevli manevi danışmanlar katıldı.

Gençler sabah namazında Ulu Camii’de buluştu

Öte yandan Antakya İlçe Müftülüğü, gençlere yönelik “Sabah Namazı Buluşması” düzenledi.

Ulu Camii’de düzenlenen programa İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Defne İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç, din görevlileri ve KYK yurtlarındaki öğrencilerle vatandaşlar katıldı.

Defne İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç, sabah namazı öncesinde cemaate ve gençlere hitap etti.

Sabah namazını Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu kıldırdı.

Program kahvaltı ikramı ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan