Hatay İl Müftülüğü tarafından sürdürülen “Aile Okulu Seminerleri” kapsamında “Kur’an ve Sünnete Göre Aile” konulu konferans düzenlendi.

Seminere, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse konuşmacı olarak katıldı.

Hatay Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminer Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin açış konuşmasıyla devam etti.

Ardından kürsüye davet edilen Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, İblis'in cennetten kovulma sürecini Kur’an-ı Kerim'den verdiği örnekler ile anlatarak Peygamber (s.a.s)’in tavsiyeleriyle günümüz ailelerinin almaları gereken derslerden söz etti.

Prof. Köse, aile bozulduğu anda her şeyin bozulduğunu, aile yıkılırsa toplumun temelinin sarsılacağını, batı dünyasında yaşanan problemlere bakıldığında Türkiye’de de bazı problemler olmasına rağmen çok Türk İslam medeniyetinde aile kurumunun sağlam ve güçlü olduğunu belirtti.

Gençliğin, duyguların yoğun yaşandığı bir dönem olduğunu ifade eden Köse, “Duygular, bazen gerçekleri örterek insanı geçici heveslere sürükleyebiliyor. O yüzden büyüklerin tecrübelerinden istifade etmemiz gerekir. Gençlerimizin iradesini ve büyüklerimizin tecrübesini bir araya getirerek daha mutlu yuvalar kurulabiliriz.” dedi.

Seminere, Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İl Müftü Yardımcısı Murat Akçay, Antakya İlçe Müftüsü Hacı Kahraman, din görevlileri, yetişkin öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan