Etkinlikler kapsamında Anıt Alanından başlayan ve halkın yoğun katılımı ile Milli İrade (DSİ) Parkı’nda sonlanan Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Erdal Ata, il protokolü, farklı inanç ve kültürden olan tüm vatandaşlarımız, ellerinde Türk Bayrakları ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü için omuz omuza yürüyerek Milli İrade (DSİ) Parkı’na geldiler.

Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp Nakib Camii İmam Hatibi Hafız Musa Esatoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun yaptığı dua ile devam etti.

Hatay Valisi Erdal Ata yaptığı konuşmada: “İki yıl önce, gerçekleştirilmek istenen askeri darbe görünümlü ihanete karşı gösterdiğimiz milli direnişi ve aziz şehitlerimizi anmak üzere bir araya gelmiş olduklarını belirtti. 15 Temmuz 2016, yüce Türk Milletinin bağımsızlığına kast edilmek istenen bir gün olarak başlamışsa da aziz milletimizin milli mücadele ruhunu hatırlatan birlik ve beraberliğiyle tarihe demokrasi ve milli birlik günü olarak geçmiştir” dedi.

Vali Ata, 15 Temmuz’u anmak üzere tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de meydanları doldurarak birlik ve beraberlik içinde demokrasiye her daim sahip çıkma mesajı verilen bu gecenin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ettiğini belirterek sözlerine son verdi.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu yaptığı konuşmasında “Bu akşam burada hayatımızın müstesna bir anını, çok ulvi duyguların coşkusu içerisinde geçiriyoruz. Çünkü şehitlerimizden bahsediyoruz. Şehitlerimizin anıldığı yere Allah’ın rahmeti iner. Huzur iner, sükûnet iner. Bugün bunu burada hissediyoruz. Ülkemiz iki yıl önce tarihin en ağır imtihanlarından birini yaşamıştır. 15 Temmuz gecesi hayâsız bir akına maruz kalınmıştır. Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve kahraman silahlı güçlerimizin üstün gayreti ile bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir” dedi.

Hatay’da yaşayan farklı inanç ve kültürden insanların omuz omuza katılarak bir kez daha güçlü bir mesaj verdiği etkinliğe Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra 2’nci Hudut Alayı Komutanı Vekili P. Albay Muzaffer Dinç, Başsavcı Vekili Atalay Aygeç, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Bilal Ölmez, Hüseyin Demirbaş, Mahmut Hersanlıoğlu, Meral Batı Demirbaş, İl Jandarma Komutan vekili Albay Haşim Göksel, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, Antakya İlçe Müftüsü Necati Şafak, Defne İlçe Müftüsü Mehmet Emin Eneç, Ortodoks Cemaati Temsilcisi Jan Dellüler, Protestan Kilisesi temsilcisi Yakup Chang, Musevi Cemati temsilcisi Şaul Cenudioğlu, Ermeni Cemaati temsilcisi Cem Çapar, Kurum il müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Bu etkinlikler kapsamında Ayrıca 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif programları düzenlendi.

Antakya ilçesi Habib-i Neccar Camii’nde düzenlenen mevlit programına Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Antakya ve Defne İlçe Müftüleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayıp ilahi ve kasidelerin okunduğu Mevlit programı, Müftü Kavillioğlu’nun yaptığı duayı müteakip kılınan öğle namazı ile son buldu.

Namaz çıkışında pilav ve ayran ikram edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan