Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek veriyor.

Bu kapsamda Hatay İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun konuşmacı katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Dr. Abdurrahman Akkuş, Yurt Dışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açış konuşmasını İl Müftüsü Bilgili yaptı.

Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Akkuş ise "2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu" konulu sunum yaptı.  

Ardından kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, "Vatandaşımız kurban konusunda bizlere güveniyor, vatandaşlarımız Başkanlığımızdan, vekalet yoluyla kurbanlarının bir kısmını yurt içinde bir kısmını da yurt dışında kesilmesini talep etmektedir. Dolayısıyla yurt dışında kesilen kurbanlarımızın özellikle Afrika kıtasındaki fakir insanlara ulaştırılması çok büyük bir hayra vesile olmaktadır. Bu büyük hayra vesile olanların ilk halkasını sizler oluşturuyorsunuz. Bu sizler için bir iftihar vesilesidir. Bu bakımdan ben hepinizi yapmış olduğunuz bu hayırlı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Cenabıhak hepinizden ve hepimizden razı olsun.” dedi.

Argun, “Diyanet İşleri Başkanlığımız 2022 yılı vekalet yoluyla kurban bağış bedelini yurt dışında 1800 TL, yurt içinde ise 2250 TL olarak belirledi. Diyanet İşleri Başkanlığı 1993 yılından beri kurban ibadetine aracılık etmektedir. Geçen sene 81 ilde ve 77 ülkede kurban kestik. Ama bu sene hedefimiz 1003 şubemizde, 81 ilimizde, 922 ilçemizde ve 80 ülkede kardeşlerimizden almış olduğumuz vekaletle kurban kesmektir. Diyanet İşleri Başkanlığımız gerek teşkilat itibarıyla gerekse Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla özverili bir şekilde bu işi hakkıyla yapıyor.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan