Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve hafızlık yapan öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen “Hafızlık Yarışması”nın Hatay Finali gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen finalde Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, yarışma öncesinde hafızlığın önemi hakkında bilgi verdi.

Yarışma, Antakya İlçe Müftüsü Necati Şafak başkanlığında Altınözü İlçe Müftüsü İrfan Şafak ve Dörtyol İlçe Müftüsü Bilal Kadı’nın üyeliğinde oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştirildi.

Yarışmanın sonunda erkek öğrenciler kategorisinde Kırıkhan’dan Ali Gökoğlu birinci olurken Dörtyol’dan Mehmet Ali Tekin ikinci, İskenderun’dan Yusuf Parlakçı ise üçüncü oldu.

Kız öğrenciler kategorisinde ise birinciliğe Dörtyol’dan katılan Fatma Rümeysa Demirtaş layık görüldü.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu,13 Eylül 2019 tarihinde Gaziantep’te düzenlenecek olan bölge yarışmasında Hatay’ı temsil edecek öğrencilere başarılar dileyerek yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

“15 Temmuz ve Vatanımı Seviyorum”

Öte yandan Hatay İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca Antakya ve Defne ilçe müftülüklerine bağlı yaz Kur'an kursları arasında “15 Temmuz ve Vatanımı Seviyorum” konulu resim yarışması düzenlendi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda yapılan yarışma İl Müftü Yardımcısı Nazife Sağlamoğlu başkanlığında Hatay Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Sinem Kanat, Hatay İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Remziye Köroğlu ve İl Müftülüğü Vaizi Tuğba Taze üyeliğinde oluşan komisyon tarafından sonuçlandırıldı.

Yarışmanın sonucunda Ömer Nacioğlu birinci, Yusuf Alkan ikinci, Mehmet Ali Köse ise üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan bütün öğrencilere İl Müftülüğünce çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan