Antakya İlçesi Cuma Kahraman Camii’nde gerçekleşen programda sabah namazının ardından gençlere hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, sahabelerin örnekliğinde Müslüman bilinci ve şuurunun nasıl olması gerektiği konusuna değindi.

Bilal-i Habeşî örneğini vererek İslam’ın makam veya soy üstünlüğüne değil iman ve takva üstünlüğüne önem verdiğine işaret eden Dr. İşliyen, “Abdullah b. Mesut fizikî olarak zayıf ve çelimsiz olmasına rağmen imanının gücü Uhud dağı gibi müstakimdi.” dedi.

İslam tohumunun Dar’ul- Erkam’da atıldığını hatırlatan İşliyen; gençlere kalıcı işlerle uğraşmaları, namazlarını kılmaya özen göstermeleri, özellikle ikindi namazını ihmal etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) gençlere çok değer verdiğini, onlara önemli görevler yüklediğini ve İslam’ın gençlerin omuzlarında yükseldiğini ifade eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, “Mazlum coğrafyaların gözyaşı siz imanlı gençler sayesinde dinecek, İslam sancağı siz imanlı gençler sayesinde yükselecek.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan