Dörtyol İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Yatılı Kur'an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan ve hafızlık diploması almaya hak kazanan 28 kız öğrenci için “İcazet Merasimi” düzenlendi.

Programın açış konuşmasını yapan Dörtyol İlçe Müftüsü Bilal Kadı, 28 hafızı daha Dörtyol'a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirterek Kur’an öğretiminin önemine değindi, gayretlerinden dolayı Kur’an kursu öğreticilerini tebrik etti.

Sonrasında kürsüye gelen Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise hafızlığın önemine işaret ederek şu ayet-i kerime meallerini paylaştı:

“Doğrusu biz sana taşıması zor bir söz vahyedeceğiz.” (Müzzemmil-5)

“Kuşkusuz bu Kur’an en doğru olana iletir, dünya ve ahiret için yararlı işler yapan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler.” (İsra - 9)

“Âhirete inanmayanlara gelince, onlar için de ağır bir azap hazırladık.” (İsra - 10)

İl Müftüsü Kavillioğlu, hafızlara “Kıraatü’l-Kur’an, Hıfzu’l-Kur’an, Fehmül’l-Kur’an, Amelü’l-Kur’an, Bi şefaati’l-Kur’an” tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından hafızlara diplomaları ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Dörtyol İlçe Müftüsü Bilal Kadı, hafız öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan