Seminere konuşmacı olarak katılan Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz şunları söyledi:

“Din istismarı konusu, bugün İslâm ümmetinin birlik ve beraberliğini tehdit eden ciddi bir güvenlik meselesine dönüşmüştür. Dini olduklarını ve İslam'ı temsil ettiklerini iddia ederek bozgunculuk yapan, kan döken Fetö, Deaş, el-Kaide, Boko Haram gibi terör örgütleri, en büyük zararı Müslüman toplumlara, beraberliğimize, geleceğimize ve gençlerimize vermektedir.

“Ne aldatan ne de aldanan olalım”

Tolerans göstermeden, hedef saptırmadan, bilgi kirliliğine yol açmadan, titiz ve fedakâr adımlar atarak devletin bekası ve geleceği için, toplumun huzur ve selameti için din istismarı ile mücadele edelim. Ne aldatan ne de aldanan olalım! Sade vatandaşlarımızla, münevver insanlarımızla, din görevlilerimizle, yazarlarımızla, sanatçılarımızla, akademisyenlerimizle, amirimiz ve memurumuzla hep birlikte dinin doğru anlaşılması ve yaşanması konusunda üzerimize düşen mesuliyeti yerine getirelim.”

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Hatay Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, müdür yardımcıları ve personeli katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan