Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın ve Gaziantep İl Vaizi Fazilet Kılıç’ın konuşmacı olduğu panele, Hatay İl Müftü Yardımcısı Nazife Sağlamoğlu, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ve hanım kardeşlerimiz katıldı.

Kur’an Kursu Öğreticisi Esra Aydın’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını Hatay İl Müftü Yardımcısı Nazife Sağlamoğlu yaptı.

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın konuşmasında; Din Görevlilerinin ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin diğer meslek grupları gibi değerlendirilemeyeceğini, manevi sorumluluğun ağırlığını her an üzerlerinde hissetmeleri gerektiğini belirterek, geçmişten günümüze cami ve din hizmetlerinin yürütülmesinde yapılan büyük fedakarlıklar ve zorluklar içerisinde başlayan bu hizmetin şu an çok rahat bir şekilde yürütüldüğünü fakat, bu rahatlığın bizleri rehavete sürüklememesi gerektiğini söyledi. “Din Görevlisi iletişim dilini çok iyi kullanmalı, insanların anlayış seviyesine göre hitap etmeli, özellikle çocuklarla ve gençlerle iletişim kurulurken sevdirerek ve kolaylaştırarak hizmet edilmelidir.” dedi. 

Görevimizin mesai saatleriyle sınırlandırılamayacağını, din görevlisinin iyi günde kötü günde her çağrıldığında koşarak insanımızın yanında olduğunu dile getirdi.

Gaziantep İl Vaizi Fazilet Kılıç da konuşmasında; Din görevlisinin öncelikli olarak Allah’ın rızasını gözeterek, yapacağı bütün çalışmalarda bu bilinçle hareket etmenin önemini anlattı.

Değişen ve gelişen dünyada din görevlisinin kendisini geliştirmesi, alanında en iyi olmaya çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Geçmişten günümüze iz bırakan nice büyüklerimizin, hocalarımızın olduğunu bizlerin de hocalarımızın yolundan giderek topluma en iyi şekilde hizmet etme gayreti içinde olmamız gerektiğini dile getirdi.

Gaziantep İl Vaizi Fazilet Kılıç hocamızın konuşmasının ardından emekli Kur’an Kursu Öğreticilerimize plaket takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan