Hatay İl Müftülüğü Kur’an kursu öğreticilerine yönelik “Din Eğitiminde İletişim, Üslup ve Sınıf Yönetimi” konulu seminer düzenledi.

Hatay İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Kahramanmaraş Müftülüğü personeli Öğretmen Seyyit Şişman konuşmacı olarak katıldı.

Çocuğumu Okumak İçin Okuyorum

“Çocuğumu Okumak İçin Okuyorum” projesi kapsamında düzenlenen seminerde ayrıca; “Din Eğitiminde Pedagojik İlkeler” ve “Din Eğitiminde Üslup ve İletişim” konuları işlendi.

Seyyit Şişman; “dinin güzel ahlak çerçevesinde ele alınması gerektiğine” vurgu yaparak, din-fıtrat ilişkisine dikkati çekti.

Din eğitiminde temel unsurlar başlığı altında sevgi temelinde niyet, bilgi, yöntem ve içeriğin önemine değinen Şişman, din eğitiminde gelişim basamaklarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdi.

Şişman; “ergenlik döneminin hassas bir dönem olduğunu, ergenlerle iletişim konusunda bilinçli hareket edilmesi gerektiğini, dinin yüzeysel değil içselleştirilerek verilmesi gerektiğini” vurguladı.

Din eğitiminde eğitimcinin muhatabını iyi tanıması ve ona göre yöntem belirlemesi gerektiğine işaret eden Şişman, her anne ve babanın da doğal bir eğitimci olduğunu sözlerine ekledi.

Kur'an kursu öğreticilerinin ilgiyle takip ettiği seminer soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Seminere İl Müftü Yardımcısı Nazife Sağlamoğlu, İl Müftülüğü vaizleri, din hizmetleri uzmanları ile Hatay’da görev yapan Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan