Hatay İl Müftülüğünce “Cami ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Cami ve Hayat” konulu konferansa, Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açış ve selamlama konuşması yapan Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın milletimiz, insanımız, camilerimiz ve toplumumuza din hizmeti veren din görevlilerimiz hakkında, âlem-i İslam hakkında hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Hatay İl Müftülüğü İlahi Korosu’nun ilahi dinletisi ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hafta dolayısıyla hazırlanan “Cami ve Hayat” temalı sinevizyon gösteriminin ardından Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık’ın “Cami ve Hayat” konulu konferansına geçildi.

Sakarya İl Müftüsü Açık, din görevlilerinin hizmet alanlarında karşılaştığı sorunlara değinerek, “Ümmetin ve milletin tümüne hitap eden din görevlilerimiz cübbe ve sarığı giydiğinde, arkasında makamı mevkii ne olursa olsun en önde olmasını Yüce Rabbimiz bahşetmiştir.” dedi.

Din görevlilerinin de camilerinde makam engelini kaldırarak cemaatle bütünleşmelerinin gerekli olduğunu belirten Açık, “ümmetin kurtuluşunun din görevlilerinden geçtiğini” söyledi.

Öte yandan Antakya İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda kadın din görevlilerine yönelik konferansı düzenlendi.

Sakarya İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Hatay İl Müftü Yardımcısı Nazife Sağlamoğlu ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan