Antakya İlçe Müftülüğüne bağlı Yavuz Selim Hafızlık Kız Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayarak diplomalarını almaya hak kazanan 31 öğrenci için Hatay Kültür Merkezinde hafızlık icazet töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun konuşmasıyla devam etti.

Konuşmasına, “Cenab-ı Hakk yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i şöyle tarif ediyor: 'Şüphesiz ki bu Kur'an en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler. Ahirete inanmayanlara gelince, onlar için elemli bir azap hazırlamışızdır.'” ayet mealini okuyarak başlayan Müftü Kavillioğlu, hafızlara bazı tavsiyelerde bulundu ve şöyle devam etti:

"Kur’an-ı Kerimi öğrenmek, ezberlemek ve Kur’an-ı Kerim'i anlamak gerekiyor. O'ndaki emir ve yasaklara uymak, verilen haberlerden ibret alarak Kur’an’ı yaşamak ve hayata tatbik etmek gerekiyor.

Bunu yapanlar karşılığını dünyada ve ahirette görecekler. Ahirette Kur’an’ın şefaatine nail olacaklar. Peygamberimiz (s.a.s.), 'Oruç ve Kur’an kıyamet günü sahibine şefaatçi olacaktır.' buyuruyor.

Hatay’da 15 yatılı Kur’an kursumuzda bin 500 civarında öğrencimiz bulunuyor. 2017 yılında hedefimiz 100 hafız dedik, 91 öğrencimiz hafız oldu. 2018 yılında hedef 200 hafız dedik. Bu sene de 170 civarında öğrencimiz hafız oldu. İnşallah 2019 yılında 200’ü geçeriz. Hafız kızlarımızın anne babasına, kurs yöneticisi ve öğreticilerine, Antakya İlçe Müftümüz Necati Şafak ve ekibine, cami ve Kur’an kursu hizmetlerine destek veren hayırseverlerimize ve programa iştirak eden herkese teşekkür ediyorum.”

Program, öğrencilere hafızlık belgelerinin takdimiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan