Antakya İlçe Müftülüğü, Kur'an kursları, imam hatip okulları ve proje okullarda hafızlığını tamamlayan 52 kız öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenledi.

İcazet merasimine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, ilçe müftüleri, din görevlileri, siyasiler ve öğrencilerle aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı, "Hafızlık gerçekten çok faziletlidir. Cefası belki de zordur ama sonunda bereketi ile gelir. Tüm hafız kızlarımı tebrik ediyorum. Bu vatanın evlatlarıyla ayrı ayrı gurur duyuyorum. Rabbim bu topraklardan hafızlarımızı eksik etmesin." dedi.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ise "Hafızlığını tamamlayan kızlarımızı tebrik ediyorum. Her biri kendi evinin Aişesi, Fatıması ve Haticesi olacaklar. Hafızlıklarını bitirerek çok önemli bir başarı kaydettiler. Ama şimdi sahih dini kaynaklarından İslam'ın güzelliklerini okuyacaklar, öğrenecekler, yaşayacaklar ve en önemlisi de anlatacaklar." diye konuştu.

"Hafızlık İcazet Merasimi", Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin tarafından yapılan duanın ardından hafızlara belgeleriyle birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan